سئو چیست؟ سئوکار کیست؟

سئو چیست؟ سئوکار کیست؟

معنی SEO

SEO مخفف search engine optimization به معنای بهینه سازی برای موتور جستجو است. سئو به شما کمک می کند تا وبسایت شما در نتایج موتورهای جستجو به کاربران دیگر نشان داده شود. مثلا وقتی شما برای طراحی دکوراسیون داخلی در اصفهان در نتایج گوگل جز پنج نتیجه برتر باشید احتمال دیده شدن سایت خود را افزایش داده اید. SEO بخشی از استراتژی بزرگتر یعنی بازاریابی دیجیتال است و تمرکزش روی بدست آوردن ترافیک رایگان و ارگانیک است. سایر ارکان بازاریابی دیجیتال می‌توانند هم‌ راستا با استراتژی SEO پیش بروند. سایر ارکان زیرمجموعه بازاریابی دیجیتال عبارتند از:

  • بازاریابی موتور جستجو(که مهارت پیشنهاد دادن قیمت برای تبلیغات و موتورهای جستجوی پولی است.)
  • بازاریابی شبکه اجتماعی(که فعالیت‌های رایگان و پولی تبلیغات و مشارکت اجتماعی را در بر می‌گیرد.)
  • بازاریابی محتوایی(که تمرکزش روی نوشتن محتوا برای وبلاگ‌ها، خبرنامه‌ها و غیره است.)
  • روابط عمومی(که تمرکزش روی ایجاد ارتباطات و ترویج محتوای دارای ارزش خبری است.) 

موفقیت در SEO

برای موفقیت در SEO می‌بایست درک خوبی از این رشته‌ها داشته باشید و بتوانید با سایر ارکان بازاریابی در جهت منافع مشترکتان به خوبی کار کنید. حتی جریانات فکری و تخصص‌های متعددی را در خود SEO کشف خواهید کرد. به عنوان مثال، برخی افراد ممکن است متخصص SEO محلی، برخی متخصص SEO فنی و یا نوشتن متن SEO باشد. در حالی که سایرین می‌خواهند تخصص گسترده‌تری داشته باشند و در تمام زمینه‌ها کار کنند. در میان SEOکارها اختلاف نظرهایی وجود دارد بر سر کلاه سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری. متخصصین کلاه سفید SEO از بهترین روش‌های موتور جستجوی Google و غیره پیروی می‌کنند در حالی که متخصصین کلاه سیاه SEO خلاف جریان می‌روند و به فعالیت‌هایی می‌پردازند که از نظر برخی روش‌های سوء استفاده‌ هستند. کلاه خاکستری‌ها بینابین هستند. SEOهای کلاه سیاه بیشتر جریمه می‌شوند و معروف هستند به داشتن رویکرد آزمون و خطا. تمرکز ما بر روی تاکتیک‌های کلاه سفید است که باعث جریمه شدن یا تحریم شدن شما از سوی موتورهای جستجو نمی‌شود. بهترین راه یادگیری SEO، تمرین و آزمون مداوم است.

برای موفق بودن در SEO می‌باید بطور مؤثر با افرادی از سایر بخش‌ها همکاری کنید تا کارها را به انجام برسانید. به مهارت‌های فروش و ارائه نیز نیاز دارید تا به مشتریان پیشنهاد بدهید یا سرمایه گذاران داخلی را مجاب کنید که روی اقدامات کلیدی SEO سرمایه گذاری کنند. بر اساس نقشی که دارید بخش زیادی از کارتان آموزش دادن و تبلیغ کردن SEO برای کارمندان داخلی و مشتریان است. مهم است که بتوانید مزایای SEO و فرصت‌هایی که می‌بینید را بطور مؤثر منتقل کنید. علاوه بر آن، SEO نیازمند پیش بینی دقیق و رویکرد پیشگیرانه است. با توجه به الگوریتم‌های در حال تغییر گوگل، برای کشف روش‌های رتبه بندی جدید می‌باید از آزمون‌های مداوم و تفکر خلاقانه استفاده کرد. به آسانی می توان اسیر یک چرخه انفعالی شد و تغییرات شتاب‌زده‌ای انجام داد، هر بار که الگوریتم به روز می‌شود. با پیش بینی مناسب، وبسایت شما آماده خواهد بود برای هر نوع به روز رسانی.

موتورهای جستجو

موتورهای جستجوی زیادی وجود دارد از جمله گوگل، یاهو، Bing (که متعلق به مایکروسافت است)، Baidu(که موتور اصلی جستجو چینی هاست)، Yandex(که موتور جستجوی اصلی روسیه است)، Naver (که موتور جستجوی اصلی کره جنوبی است) و ... شما باید این موتورهای جستجو را بشناسید اما اگر شما قصد دارید در زبان فارسی و یا انگلیسی سئو کنید بهتر است تمرکزتان را، روی گوگل بگذارید چرا که موتورهای جستجوی دیگر خیلی به کارتان نمی آید. بحث های ما نیز حول بهینه سازی برای موتور جستجوی گوگل است. تجربه نشان داده است که وقتی برای گوگل بهینه‌سازی می‌کنید از روش‌هایی پیروی می‌کنید که رتبه شما را در تمام موتورها افزایش می‌دهد.

هدف سئو

هدف سئو این است که برای اصطلاحات کلیدی خاص، در بالاترین قسمت نتایج ارگانیک قرار بگیریم. مهم است بدانیم که کلیک روی نتایج و بازدیدها از یک وبسایت، چطور تحت تأثیر جایگاه نتیجه قرار دارد. مطالعات نشان داده‌اند که حدود ۷۱% از افراد روی یکی از نتایج صفحه اول گوگل کلیک می کنند و تنها ۲۹% آن ها به صفحات بعدی نتایج گوگل می روند. احتمال آن‌که کاربران عبارت جستجوی خود را تغییر بدهند بیشتر از آن است که به صفحه دوم نتایج بروند. در واقع، پنج نتیجه اول در فهرست ارگانیک گوگل، بیشترین کلیک ها را جذب می کنند.

چند پله بالا رفتن موقعیت وبسایت در نتایج موتور جستجو می‌تواند ترافیک وبسایت را به شدت ارتقا دهد. در عین حال باید مطمئن شوید که وبسایت تان سالم و بهینه است تا موقعیت و ترافیک خود را از دست ندهید. راهکارش این است که بهینه سازی را بر اساس لغات کلیدی مناسب انجام دهید تا باعث جذب مخاطب شود. این امر مربوط می‌شود به تحقیق و روانشناسیِ لغات کلیدی، که در مقالات بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.

سئوکار کیست؟

سئوکار کسی است که کار سئو را انجام می دهد. کار در زمینه SEO نیازمند مهارت‌ها و قابلیت‌های خاصی است. SEO  ماهیت فنی دارد، در عین حال که نیازمند کمی روانشناسی و تفکر خلاق است. داشتن زیربنای فنی قوی برای SEO یک ضرورت است و درک نحوه کار وبسایت‌ها، موتورهای جستجو و مرورگرها حیاتی است. از دیدگاه روانشناسی داشتن درک مناسبی از روانشناسی بازاریابی می‌تواند مفید باشد، تا بدانید که چه چیزی کاربران را جذب یا دفع می‌کند، و بتوانید لغات کلیدی مناسبی انتخاب کنید و مطالب را به گونه‌ای بنویسید که کاربران وبسایت را درگیر کند. بسیاری بر این باورند که SEO برای افرادی با روحیه رقابتی مناسب است، چرا که هنر بهینه سازی وبسایت مستلزم شکست دادن وبسایت‌های رقیب در رتبه بندی جستجو و ترافیک است.

چشم انداز شغلی سئوکاران

حرفه SEO به سرعت رشد کرده است. داوطلبان ماهر زیاد نیستند اما تعداد زیادی از مشاغل هستند که به دنبال فردی با تجربه SEO می‌گردند. این مشاغل یا داخل شرکتی هستند، که شما به طور مستقیم برای یک شرکت کار می‌کنید و دارایی‌های آنلاین شان را بهینه می‌کنید یا در یک آژانس است که با مشتریان متعددی کار می‌کنید. جدای از آن، می‌توانید مشاور شوید و برای خودتان کار کنید. نکات مثبت و منفی برای هر انتخاب وجود دارد که می‌گوییم، اما اول بیایید چشم انداز شغلی را ببینیم. مطالعه Conductor در سال ۲۰۱۵ نشان داد که مشاغل SEO رشد ۱۸% داشته‌اند و دستمزدها به سرعت در حال افزایشند. تقاضای مداومی برای استعدادهای ماهر در سراسر جهان وجود داشته است. عناوین شغلی SEO متفاوتند اما دستمزد همه آن‌ها افزایش یافته است. در آمریکا دستمزد سئوکاران چیزی بین ۵۲ هزار تا بیش از ۱۰۰ هزار دلار در سال است.
دلایل زیادی برای این رشد وجود دارد اما مهمترین بخش آن، تکامل مداوم SEO است و امروزه با رشته‌های دیگر بازاریابی دیجیتال همراه شده است، مانند بازاریابی محتوا، روابط عمومی، و حتی رسانه‌های اجتماعی.

برای سئوکاران سه مسیر اصلی برای دنبال کردن وجود دارد. بیایید با کار مشاور شروع کنیم. در کار مشاوره، رئیس خودتان هستید. می‌توانید برنامه خودتان را بچینید، قیمت‌های خودتان را تعیین کنید و با هر نوع مشتری که دوست دارید کار کنید. ضعف مشاوره در این است که باید خودتان مشتری بیابید، مالیات بدهید و بازاریابی کنید. شروع کار به عنوان مشاور، بخصوص برای تازه کارها دشوار است. چون داشتن یک رزومه از سایت‌هایی که قبلا ارتقا داده‌اید و معرفی نامه از مشتریان راضی کمک می‌کند. یک راه برای بدست آوردن رزومه مناسب از سایت‌ها و معرفی نامه‌ها، انجام کار داوطلبانه است. پیشنهاد می‌کنم به دنبال شرکت‌های غیر انتفاعی بگردید و پیشنهاد خدمت بدهید. در سایت‌هایی مانند لینکدین هم می‌توانید فرصت‌های داوطلبی پیدا کنید. روش دیگر برای ساختن رزومه راه انداختن سایت خودتان است و استفاده از آن سایت‌ها به عنوان مثالی از تجربه بهینه سازی تان. اگر با بازاریابی معرف آشنا باشید این فرصت خوبی است برای آنکه بهینه سازی عبارت‌های رقیب را تمرین کنید در حالی که درآمد جانبی هم دارید. ضعفش در این است که معرفی نامه بدست نمی‌آورید.

گزینه بعدی کار در یک شرکت است. به عنوان کارمند SEO شرکتی، احتمالاً مسئول دارایی‌های وب شرکت هستید و تلاش برای بهینه سازی سایت‌های شرکت بر عهده شماست. بر اساس اندازه شرکت، ممکن است تنها کار کنید یا عضو یک تیم کوچک باشید. معمولا SEO زیر مجموعه بازاریابی است و می‌باید به مدیر بازاریابی گزارش بدهید. هر چند دور از تصور نیست که SEO زیر مجموعه بخش‌ دیگری همچون IT نیز باشد. استارتاپ‌ها معمولا دستمزد کمتری می‌دهند چون مزایای دیگری می‌دهند، مانند سهام. اما فرصت‌های خوبی برای شروع کار در SEO هستند. و اگر به موفقیت دست پیدا کنند، شما هم سایت خوبی در رزومه خواهید داشت و می‌توانید به عنوان مشاور به کارتان ادامه دهید. سومین گزینه، کار در یک آژانس است. کار در یک آژانس باعث می‌شود که با مشتریان متنوعی تعامل برقرار کنید و روی سایت‌های متفاوتی از صنایع مختلف کار کنید. این کار شما را با طیف گسترده‌تری از مشکلات و راهکارهای SEO مواجه می‌کند و تجربه زیادی به دست می‌آورید. کار در آژانس جالب است چون مشابه مشاوره دادن است، در حالی که یکنواختی کار مداوم بر روی یک وبسایت را هم ندارد. اما در عین حال امنیت بیشتری هم دارد و یک حقوق ثابت، مشابه کار شرکتی.

mihanroshd